Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Kundaliniyoga och meditation fredagar 9.00

Camilla Lindberg spelar Gong
Camilla Lindberg spelar gong under vilan. Foto:Elisabeth Magnusson

Skön start på dagen och inför helgen!

Kundaliniyoga ger dig som kan välja att träna den här tiden på dagen en positiv upplevelse av att du satsar på dig själv och ditt välbefinnande! Kundaliniyoga och meditation är allra bäst att göra på morgonen! Kroppen har fått sin nattvila och sinnet har ännu inte stressats av dagens plikter och händelser.

Vi gör energigivande, avstressande och utrensande pass som stimulerar och stärker ditt nervsystem och ditt immunförsvar, gör kroppen mjuk och avslappnad och ökar din styrka och smidighet.Varje lektion avslutas med en meditation som hjälper dig att, steg för steg, träna upp din förmåga att koncentrera dig och bli medveten om vad du verkligen vill och behöver för att ha och bevara ett gott liv.

Den röda tråden är alltid att med yogans hjälp utforska våra kroppar och sinnen, och under vårens morgonyoga kommer vi att fokusera lite extra på vår livskraft och våra energibanor. Vi gör yoga som fyller hela dig med ny, frisk energi. Yoga som ger kraft i vardagen och lugn och ro till sinnet. Som balanserar och öppnar upp för din egen fulla kraft och livsglädje så att du kan må så bra som möjligt.

När det passar in så berör vi bland annat begrepp som prana och qi/chi, nadier och meridianer, kundalini, chakror, yin och yang, organ, känslor - begrepp som är vanliga i den österländska anatomin.

Fysiska effekter av yoga

Med hjälp av yogans olika övningar och ställningar stimulerar vi muskler, leder, ligament, bindväv och fascia, körtlar och hormonsystem, nervsystem, andningsapparaten, cirkulation, organ och energisystem. Vi ökar vi vår rörlighet, stärker, lugnar och balanserar vår kropp.

Mentala effekter

Med hjälp av yogans verktyg kan vi också sakta ner och ha ett inre fokus. Vi sänker stressnivåerna och ökar vår självkännedom. Blir känslomässigt mer stabila och accepterande. Vi ökar vår koncentrationsförmåga och bygger upp inre styrka och motivation. Vi känner ett större lugn och mer närvaro i livet. Vi når en ökad inre tillfredsställelse som finns där oavsett yttre omständigheter.

När vi medvetet saktar ner, andas, landar i kroppen, känner och lyssnar inåt, ser våra behov, så stöttar vi kroppens egen naturliga och självläkande förmåga. Vi kan hitta in till vårt genuina jag, vilka vi egentligen är, bakom alla tankemönster och beteenden vi skaffat oss genom livet. Det kan vara roller vi spelar, olika försvar, reaktioner, rädslor och värderingar. Vi kan se och utforska, lösa upp och släppa taget om det som hindrar och begränsar. Vi kan uppleva vår egen unika betydelse och känna oss värdefulla. På så sätt hittar vi in till vår egen fulla kraft, livsglädje och skapande förmåga. Vi mår bra på riktigt och livet känns meningsfullt och i balans.

När vi är i fysisk och själslig balans blir det lättare att känna tacksamhet och kärlek till oss själva och livet. Och att ha en intention och finna riktning i livet, ta kommandot och inte bli ett offer för omständigheter. Då kan vi medvetet välja att sluta vattna ”ogräs” och i stället så nya, medvetna frön som får oss att vattna ”blommor”.

Denna kurs passar alla som vill ta hand om sig.

Den som har tid får gärna stanna på en kopp yogite i vårt mysiga kök. Ta gärna med frukost!

Camilla LindbergCamilla:
”Jag är djupt tacksam för att jag släppt in yogan, och andra holistiska metoder, i mitt liv. De har hjälpt mig att långsamt bli mig själv, känna meningsfullhet och lyssna inåt för att finna svaren. De insikter jag får öppnar upp för nya utsikter och perspektiv. Numera känner jag tillit till livet och har lättare att släppa taget och acceptera allt som det är; livet är både ljus och mörker. Jag ser mörkret och rädslorna som möjligheter att växa.

Fredagar 9.00

Kurs 1: Start 2 februari. Avslutning 23 mars.
Kurs 2:
Start 13 april. Avslutning 1 juni.
Tid:
9.00-10.30. Åtta gånger.
Lärare: Camilla Lindberg.
Kursavgift:
1500 kronor.
Kursavgift studerande:
1300 kronor. E-posta bild på studentID före kursstart.
Kursmaterial:
Du får inloggningsuppgifter till våra interna sidor här på hemsidan, där många yogapass finnas att ladda ner i form av pdf-filer.
Betalning: Till vårt plusgirokonto 74 35 85 - 2. Kursavgiften ska vara betalad när kursen startar.

Vi ber dig att noga läsa igenom vilka villkor som gäller innan du anmäler dig: Anmälningsvillkor » 

Praktisk info om att träna hos oss »

Hitta till oss och hitta en parkering »  

Träningskort för dig som vill träna mer

Med Yogamerakortet kan du träna så mycket du vill under innevarande säsong. Med Årskortet kan du träna två säsonger på raken.  Läs mer » 

KURSEN ÄR ÄVEN ÖPPEN FÖR DROP-IN

Priser och villkor för drop-in: Rabattkort och drop-in »

  • Boka Drop-in i vår Bokningskalender:
  • Boka tid

Tips för dig som är nybörjare!

Innan ordinarie kurser startar vår och höst har vi fler erbjudanden för dig som är nybörjare:

Prova-på-lektioner. Läs mer »

Introduktionsworkshop Kom igång med kundaliniyoga. Läs mer »

Kom med på vår introduktionskurs i kundaliniyoga. Kortkurs som kan ge en fantastiskt bra start. Läs om Kundaliniyoga 3 onsdagar i januari »

Läs mer om kundaliniyoga »

Så här går ett yogapass till »

Tips inför yogapasset »

 

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »