Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Breathwalk® – gående yoga i naturen

Breathwalk

Denna vår kan du delta i våra yogapromenader på två olika platser med vacker natur och med två olika ledare! Breathwalk i Slottsskogen leds av Elisabeth Magnusson medan Martina Everding håller promenaderna vid Råda Säteri i Mölnlycke.

Det är två vackra, men helt olika miljöer. I Slottsskogen blandas fågelsång och vindens sus i höga trädkronor med stadens brus och familjer som leker och busar. Vid Råda Säteri går promenaden längs Rådasjöns strand och genom en lantlig natur med hästhagar.

Breathwalk är en gående form av kundaliniyoga, där vi promenerar i takt med vårt andetag. Du blir medveten om din andning och hur du kan få mer energi och skapa lugn och balans i ditt inre med hjälp av enkla redskap som du alltid bär med dig.

Att andas medvetet i kombination med dynamiska kroppsrörelser är en av grunderna inom kundaliniyoga. I Breathwalk tar vi detta med oss ut i fria luften och får genom den friska promenadtakten en ännu bättre muskelanvändning och syreupptagning, vilket även främjar en god kondition.

Breathwalk är också ett hjälpmedel för problemlösning. När vi rör oss framåt frigörs tankebanor som fastnat i ett kretslopp i vår hjärna, vi kan befria oss från förvirring och återfå vår koncentrationsförmåga och handlingskraft. Om du lagt märke till det vid vanliga promenader så har du här ett ännu mer effektivt verktyg!

I Breathwalk blir du medveten om hur du rör dig, och en förbättrad kroppshållning kan påverka ditt välbefinnande och din utstrålning. När du behärskar teknikerna kan du få uppleva hur negativa tankar och ältande släpper greppet om dig och du blir både gladare och mer fokuserad på det som är positivt. 

Lärare: Elisabeth Magnusson och Martina Everding, internationellt diplomerade lärare i kundaliniyoga och meditation och diplomerade instruktörer i Breathwalk®.

Våren 2018

Söndag 4 mars kl 13.00-14.00. Slottsskogen.

Söndag 25 mars kl 13.00-17.00. Workshop Breathwalk från grunden. Läs mer »
Söndag 15 april kl 13.00-14.30. Slottsskogen.
Söndag 6 maj kl 13.00-14.30.Slottsskogen.
Söndag 20 maj kl 13.00-14.30. Råda Säteri.
Söndag 3 juni kl 13.00-14.30.Slottsskogen.
Söndag 17 juni kl 13.00-14.30. Råda Säteri.

Ingen förbokning krävs. Det är bara att komma. 

Samlingsplatser:
Göteborg: på Friluftsteatern i Slottsskogen, alldeles intill Café Björngårdsvillan/Domens Konstskola mitt i parken. Spårvagnshållplats Linnéplatsen eller Botaniska Trädgården. Bilparkering finns på sydöstra sidan av parken.
Mölnlycke: på gräsmattan bakom stora huvudbyggnaden på Råda Säteri. Från Göteborg kan du ta buss nr 601 från Heden, hållplats Råda Säteri. Gratis bilparkering om du kommer med bil. Läs mer »

Avgift: 100 kronor, betalas kontant eller med swish på plats. 

Inga förkunskaper om yoga eller meditation behövs, bara sköna skor och bekväma kläder efter väder! 

Breathwalk kräver fria händer så använd gärna en ryggsäck för det som du behöver bära!

Vid dåligt väder
Om det är riktigt busväder en timme före start så ställer vi in!

Sms:a gärna till 070-739 50 20 om du vill veta hur det blir!

Om du vill få ett meddelande om kommande tillfällen så gör en Intresseanmälan »

Breathwalk

Bli Breathwalkinstruktör!

Utbilda dig till Breathwalkinstruktör i Göteborg denna sommar! Camilla Lund Elander från Yoga Dimensions kommer till oss 7-8 juni och 29-30 augusti 2018.

Totalt fyra heldagar. Hemstudier mellan träffarna.
Pris inkl moms: 7900 kr inkl material och certifiering.
OBS! 1000 kr i rabatt om du bokar senast den 30 april 2018. Du betalar då endast 6 900 kronor.

Läs mer »

Vad är Breathwalk?

Breathwalk har utvecklats ur kundaliniyogan av Yogi Bhajan och Gurucharan Singh Khalsa. Här kombineras yogaövningar och meditation med en stärkande promenad i naturen.

Om du vill få ut det bästa av din upplevelse av Breathwalk så välj att gå med mig eller någon annan diplomerad instruktör. Många erbjuder Breathwalk utan att vara utbildade och du får då en promenad som kanske är trevlig och stärkande men inte är Breathwalk®.

Alla delar av vår kropp och av vårt sinne deltar och samverkar med varandra. De inledande uppvärmande yogaövningarna, promenaden med uppmärksamheten på olika andningsmönster synkroniserade med stegen och den avslutande meditationen skapar en hälsosam helhet.

Breathwalk sker i tystnad och även om du deltar i en grupp så håller du fokus inom dig själv.

Breathwalk påverkar konditionen, cirkulationen, hormonbalansen, hjärtrytmen, lungkapaciteten och ger känslomässig balans. Kombinationen av olika andningstekniker, gång och medveten uppmärksamhet bidrar till ökad koncentrationsförmåga, mental klarhet och ett inre lugn.

Breathwalkpassets olika moment

 

Väcka kroppen och stilla sinnet

Breathwalken inleds med långa, djupa andetag och några yogaövningar för att väcka kroppen och komma i kontakt med och fördjupa din andning. Övningarna värmer upp kroppen, öppnar upp bröstet och ökar din närvaro i kroppen.

Balansering

Promenaden startar med några minuters gång där du känner in kroppen, korrigerar ställningen och  finner din naturliga rytm.

Breathwalk i intervaller

Breathwalk innebär att synkronisera stegen med olika andningsmönster i intervaller som varvas med vanlig avslappnad promenad. Det finns 20 program som vardera har sin effekt på kropp och sinne.

Stretch

Vi samlas på en avskild plats och gör en serie stretchövningar för att sträcka ut musklerna och för att distribuera ut den energi vi skapat i hela kroppen.

Inre Breathwalk

Breathwalken avslutas med en guidad meditation ute i naturen.

Breathwalk

“When your mind thinks too much, it loses touch with the reality of life. To be real, our feet should be on the Earth and our head should be in the Heavens. ”

Yogi Bhajan, yogamästare

Läs artikeln om Breathwalk i Allt om Yoga »
 
 

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »