Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Kundaliniyogaklass

YOGA FÖR DIN HÄLSA OCH DITT VÄLBEFINNANDE

Vårt kursprogram erbjuder kundaliniyoga, medicinsk yoga, yinyoga, barnyoga, familjeyoga, gravidyoga, mamma-bebis-yoga, specialkurser mot stress och utbrändhet, sömnproblem och migrän samt workshops och aktiviteter såsom Yoga Nidra, Gongbad, Breathwalk® och mycket annat för din hälsa, ditt välbefinnande och din personliga utveckling. 

Vår yoga passar de flesta och vi har yoga för alla åldrar! Hos oss finns ung och gammal, vig och stel, sida vid sida i samma sal. Alla tränar efter sina förutsättningar och utvecklas i sin egen takt. Se alla kurser och aktiviteter: Kurslista »

Vad händer denna vecka? Läs VECKANS SCHEMA »

Kundaliniyogaklass

AQUARIAN SADHANA – lördag 1 oktober 06.00

Kom och upplev Sadhana! Yogi Bhajan förklarade: "If one has walked into sadhana with heart and soul in a prayerful mind, we will all benefit. That is the power of the group sadhana".
Läs mer »

Gong Yoga Nidra – lördag 1 oktober Yoga Nidra

Yoga Nidra betyder ”fysisk sömn”, det vill säga att vid fullt medvetande uppleva att den fysiska kroppen sover.

Under Yoga Nidra får du uppleva flera dimensioner av total avslappning. Inga förkunskaper behövs för att delta. Det blir fyra olika, fristående, tillfällen fram till 7 januari 2017. Om du köper ett rabattkort kostar det endast 200 kronor per gång!
Tid:
Lördag 1 oktober 15.00-16.45.
Lärare:
Natalia Eng,
internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och instruktör i medicinsk yoga. Läs mer »

Barnyoga och FamiljeyogaYinyoga

Kom och var med på vår barnyoga eller familjeyoga! Yoga har inga åldersgränser.

Vår yoga helt befriad från tävling och jämförelser. I vår yogasal duger alla precis som de är. Det spelar ingen roll om man är stor eller liten, vig eller stel i kroppen. Man yogar efter sina egna förutsättningar och för att ha kul! Lärare: Helene Jaktling.

• Söndag 2 oktober
9.30-10.30 Barnyoga fr 7 år
11.30-12.30 Familjeyoga
• Lördag 5 november (novemberlov)

12.00-13.00 Familjeyoga
• Lördag 3 december

12.00-13.00 Barnyoga fr 7 år
14.00-15.00 Familjeyoga
Läs mer »

 

AKTUELLA SPECIALKURSER

Specialkurserna är slutna grupper med max tio deltagare. Dessa grupper är inte öppna för drop-in. Årskort, Yogamerakort och drop-in-kort kan inte användas i dessa kurser.

Yoga för ungdomar – måndagar 17.00

Yoga är bra för både kroppen och självkänslan. I varje pass jobbar vi med andning, styrka och balans. När man sitter mycket tar hållningen stryk med smärta i nacke och huvudvärk som följd. Vi varvar uppmjukande rörelser med avslappning och ibland tar vi en stund av reflektion och lär oss lite mer om hur vi ska våga lita på det vi känner och önskar. Och varje gång slutar vi med en härlig vila till musik och en mindfulnessmeditation.Lärare: Anne-Christine Smith. Kursstart 26 september. Läs mer »

Mamma-bebis-yoga – tisdagar 10.30

En kurs för dig som vill komma tillbaka i fysisk form efter graviditet och förlossning, men kanske allra mest för dig som känner att du håller på att tappa bort dig själv. Rollen som nybliven mamma innehåller sådant som ingen annan livsuppgift kan jämföras med. Lärare: Titti Pauler Reenstierna. Kursstart 27 september. Läs mer »

Gravidyoga – tisdagar 17.15Gravidyoga

Gravidyogan är speciellt utformad för att stödja din graviditet och förbereda dig inför förlossningen och mötet med ditt nyfödda barn. 

Kundaliniyoga för gravida stärker upp kroppen men är i lika hög grad en mental träning som kan ge dig en känsla av att klara allt och att göra det med glädje. Med ökad självkännedom och kroppskännedom blir du trygg i dig själv och dina nära relationer.
Du får lära dig avslappning och andningstekniker som kan vara till stor hjälp under såväl graviditet och förlossning som i din vardag som mamma. Nästa kurs startar 4 oktober. Läs mer  »

 

 

HÖSTENS ORDINARIE KURSER

Nedanstående kurser pågår och du kan delta som drop-in. Boka enstaka lektioner i vår drop-in-kalender. En lektion kostar 200 kronor. Med ett drop-in-kort blir priset lägre.
Läs om och boka Drop-in »

Andra kursomgången startar i slutet av oktober. Här är alla kurserna:

Kundaliniyoga – måndagar 17.00

En kurs för dig som aldrig provat yoga förut. Eller som gått i en yogaform som du upplevt som svår och kravfylld. Kursen passar alla som vill mjuka upp kroppen i sin egen takt och ha det  mysigt på mattan. Alla åldrar. Det går precis lika bra att sitta på en stol. Lärare: Natalia Eng. Kursstart 24 oktober. Läs mer »

Medicinsk Yoga – måndagar 19.00

Medicinsk Yoga är kundaliniyoga för alla som vill förbättra sin hälsa. Vi arbetar med kroppen och andningen och lär oss att slappna av och att vara lite snällare mot oss själva. Du kan komma på kryckor, med rullator eller i rullstol och får gärna sitta på en stol om det passar dig bäst. Lärare: Natalia Eng. Kursstart 24 oktober. Läs mer »

Yinyoga – tisdagar 17.30

Yinyoga är en yogaform där minsta möjliga ansträngning råder. I stillhet mjukar vi upp vår kropp och stannar en längre stund i positionerna. Det är en härlig känsla när kroppen efter en stund ger efter! Vi andas in i det vi förnimmer och hela yogapasset är meditativt och flödande. Lärare: Layza Hällås Edanius.
Nästa kurs startar den 4 oktober. FULLTECKNAT! Läs mer »
Höstens sista kurs startar 8 november. Läs mer och anmäl dig! »

Kundaliniyoga – fortsättningskurs tisdagar 19.30

Denna kurs förutsätter att du har grundkunskaper i kundaliniyoga och meditation. Lärare: Elisabeth Magnusson. Kursstart 25 oktober. Läs mer »

Morgonyoga – onsdagar 7.15-8.30

Kundaliniyoga på morgonen är en särskild upplevelse, som ger ett lugn och fokus som du kan bära med dig hela dagen. Övningarna anpassas till vars och ens nivå. Lärare: Kerstin Harringer. Kursen pågår och du är välkommen som drop-in! Läs mer »

Kundaliniyoga – onsdagar 17.30

Att göra yoga är att ge sig själv tid att jobba både med kroppen och sinnet. Vi strävar efter balans och harmoni. Lärare: Kerstin Harringer. Kursstart 26 oktober. Läs mer »

Kundaliniyoga – onsdagar 19.30

Kundaliniyogan är ett härligt redskap för att må bra och trivas med livet! Denna kurs passar alla. Lärare: Layza Hällås Edanius. Kursstart 26 oktober.
Läs mer»

Kundaliniyoga – fortsättningskurs torsdagar 17.00

Denna kurs förutsätter att du har grundkunskaper i kundaliniyoga och meditation. Lärare: Elisabeth Magnusson. Kursstart 27 oktober. Läs mer »

Kundaliniyoga – torsdagar 19.00

Kundaliniyoga är för alla och denna kurs passar absolut alla – dig som aldrig har gjort yoga förut eller redan har erfarenhet av yoga, t ex om du gått i Medicinsk yoga och vill gå vidare, lära dig nya yogapass och meditationer, få djupare upplevelser av yoga och utveckla ditt medvetande. Lärare: Natalia Eng. Kursstart 27 oktober. Läs mer »

Kundaliniyoga – fredagar 9.00

Morgonyogan på fredagar ger dig som kan välja den här tiden på dagen en positiv upplevelse av att du satsar på dig själv och ditt välbefinnande! Lärare: Camilla Lindberg. Kursstart 28 oktober. Läs mer » 

Medicinsk Yoga – fredagar 14.00

Medicinsk Yoga är kundaliniyoga för alla som vill förbättra sin hälsa. Vi arbetar med kroppen och andningen och lär oss att slappna av och att vara lite snällare mot oss själva. Du kan komma på kryckor, med rullator eller i rullstol och får gärna sitta på en stol om det passar dig bäst. Lärare:
Natalia Eng. Kursstart 28 oktober. Läs mer »

Kundaliniyoga – lördagar 9.30

Alla som gillar yoga kan vara med, på kursen eller som drop-in när det passar! En av våra populäraste klasser. Centrets lärare turas om att leda dessa lektioner. Läs mer » 

Prova på genom att delta som drop-in!

Du är välkommen att boka enstaka lektioner i vår drop-in-kalender. En lektion kostar 200 kronor. Med ett drop-in-kort blir priset lägre. Läs om och boka Drop-in »

Yogamerakortet – för dig som vill yoga mera!

Vill du yoga mer än en gång i veckan så lönar det sig absolut att köpa vårt säsongskort, Yogamerakortet! Vi har även Årskort. Läs mer om och beställ våra förmånliga kort! »

 

WORKSHOPS, PÅGÅENDE SPECIALKURSER M.M

Breathwalk i vackra Slottsskogen varannan söndag 13.00

Lär dig djupandas medan du promenerar! Breathwalk är en gående form av kundaliniyoga som erbjuder tekniker för att träna upp din andning, din närvaro och din koncentrationsförmåga. Du blir medveten om hur du kan få mer energi och skapa lugn och balans i ditt inre med hjälp av enkla redskap som du alltid bär med dig.

Söndag 9 oktober kl 13.00-14.30, leds av Elisabeth Magnusson.

Söndag 23 oktober kl 13.00-14.30, leds av Elisabeth Magnusson, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och meditation och diplomerad instruktör i Breathwalk®.
Samlingsplats: Friluftsteatern i Slottsskogen, alldeles intill Café Björngårdsvillan/Domens Konstskola mitt i parken.
Avgift: 100 kronor. Läs mer »

Gongbad med Kerstin Harringer

Lördag 29/10  kl 14.00-16.00. Fulltecknat!

Lördag 19/11  kl 14.00-17.00 - Gongbad Special med Kerstin och Layza. Fulltecknat!
Söndag 18/12 kl 14.00-16.00. Fulltecknat!
Läs mer »

AQUARIAN SADHANA – 1 oktober, 5 november och 3 december kl 06.00

Kom och upplev Sadhana! Yogi Bhajan förklarade: “The greatest reward of doing sadhana is that the person becomes incapable of being defeated. Sadhana is a self-victory, and it is a victory over time and space. Getting up is a victory over time, and doing it is a victory over space. That is what sadhana is."
Läs mer »

Meditation med Gong och Trumma – lördag 12 november

Yoga Nidra

Meditation, Drum & Gong Journey. En kväll då du får uppleva meditationens kraft, förstärkt med Gong och shamansk trumma. Inga förkunskaper behövs för att delta.

Gamla yogamästare visste och modern forskning visar att meditation har många positiva effekter på hela människan. Och att meditera i grupp är både härligt och effektivt. Det är lättare att meditera under längre tid och vi skapar gemensam energi som gör alla upplevelser mera kraftfulla.
 

Tid: Lördag 12 november kl 18.00-19.45.
Lärare:
Natalia Eng,
internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och instruktör i medicinsk yoga. Läs mer »

Kundaliniyoga vid stress och utbrändhet – onsdagar 17.00

Den här kursen är för dig som vet med dig att du behöver ta tag i din livssituation för att komma tillbaka till ditt vanliga friska, pigga, glada jag. Sluten grupp, ej drop-in. KURSEN PÅGÅR. Lärare: Natalia Eng. Läs mer »

Kundaliniyoga för kvinnor: sacred and secret – onsdagar 19.15

Inom kundaliniyogan finns det mycket vishet och kunskap om hur vi som kvinnor fungerar och vad vi behöver för att vara lyckliga och må bra. Under denna kurs kommer vi att göra yogaövningar, kriyas och meditationer som är speciellt bra för kvinnor. Sluten grupp, ej drop-in. KURSEN PÅGÅR. Lärare: Natalia Eng. Läs mer »

 

Yogabutiken hos Göteborgs Kundaliniyogacenter

Givetvis vill vi erbjuda dig att köpa de sköna ullmattorna, meditationskuddarna, meditationspallarna, vårt kryddoftande te, musiken och böckerna som vi använder i undervisningen så att du enkelt kan fortsätta träna hemma. Vi säljer även mysiga ekologiska yogakläder, ljuvlig massageolja och fina affirmationskort för barn, unga och vuxna. 

Yogamatta i merinoull Yogamatta i merinoull

Vit som snö, ullig, varm, mjuk och gosig yogamatta av samma märke som vi använder på centret!
Ull och merinoull med halkskyddad undersida. En matta kostar 1100 kronor när du hämtar den på centret. Läs mer och beställ »
Mattorna som vi använt på centret kan ibland köpas för 600-800 kronor vid säsongens slut. 

Yogamusik & Yogaböcker

I butiken finns även CD-skivor med yogamusik, yogaböcker, yogite med mera. Läs mer »

Presentkort

Köp ett presentkort för valfritt belopp. Vi skickar det i fint kuvert med valfri grattistext om du vill!
Beställ »

Meditationspall Meditationspall i björkplywood

Köp vår fina lilla meditationspall i björkplywood, handgjord av vår egen snickare!

Pallen har lutning och lite gung för att kunna ställas in exakt efter eget behov, och gångjärn som gör att den kan fällas ihop och tas med överallt. Läs mer »

 

Vill du hyra vår lokal? Läs mer »

Har du en fråga? Här finns svaret »

Om du inte hittar svaret här på hemsidan, så Maila direkt »

Vill du ha regelbunden information och inbjudningar till kurser och event?
Anmäl dig till vårt
Nyhetsbrev »

Gilla vår Facebooksida!

Bli medlem i vår facebookgrupp »

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »