Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Kundaliniyogaklass

YOGA FÖR DIN HÄLSA OCH DITT VÄLBEFINNANDE

Vårt kursprogram erbjuder kundaliniyoga, medicinsk yoga, yinyoga, familjeyoga, gravidyoga, mamma-bebis-yoga, specialkurser mot stress och utbrändhet, sömnproblem och migrän samt workshops och aktiviteter såsom Yoga Nidra, Gongbad, Breathwalk® och mycket annat för din hälsa, ditt välbefinnande och din personliga utveckling. 

Vår yoga passar de flesta och vi har yoga för alla åldrar! Hos oss finns ung och gammal, vig och stel, sida vid sida i samma sal. Alla tränar efter sina förutsättningar och utvecklas i sin egen takt. Se alla kurser och aktiviteter: Kurslista »

Lär dig kundaliniyoga tre tisdagar i augusti

Vår introduktionskurs är en bra start för dig som är nybörjare.
Du får lära dig de grundläggande teknikerna och får en förståelse för vad just denna yogaform kan göra för din hälsa och ditt välbefinnande. Utifrån den här grunden kan du gå vilken annan kurs som helst i vårt kursprogram! Introduktionskurs tre tisdagar i augusti, start 9 augusti.
Läs mer och anmäl dig »

Kundaliniyoga för nya och gamla yogisar – tre torsdagar i augusti

Mjukstarta höstens yoga med vår kortkurs i kundaliniyoga!
Du behöver inte vänta tills höstens stora utbud av ordinarie kurser sätter igång. Om du tänkt köpa Yogamerakort eller Årskort nu kan du börja använda det i denna kurs. Dessa tre torsdagar bjuder på yogapass som mjukar upp kroppen, samlar ihop sommarens varma energier och ger fokus inför höstens nya uppgifter. Tre av våra diplomerade lärare leder varsin kväll. Kom och yoga med oss!
Kundaliniyoga för nya och gamla yogisar. Tre torsdagar, start 11 augusti.
Läs mer och anmäl dig »

Yinyoga – tre onsdagar i augusti

Yinyoga

Kort introduktionskurs med Layza! Yinyoga är en yogaform där minsta möjliga ansträngning råder. I stillhet mjukar vi upp vår kropp och stannar en längre stund i positionerna. Med hjälp av jordens dragningskraft och vår uppmärksamhet kommer vi allt djupare in i ställningarna. Det är en härlig känsla när kroppen efter en stund ger efter! Vi andas in i det vi förnimmer och hela yogapasset är meditativt och flödande.

Nyinsatt kurs: 10, 17 och 24 augusti!
Läs mer och anmäl dig! »

Speciellt för dig som är nybörjare

Om du är nyfiken på kundaliniyoga så är det en god idé att börja med att gå vår workshop Kom igång med kundaliniyoga! På en halvdag får du alla grunderna och ett pass att fortsätta med. Läs mer »

Workshop söndag 21 augusti: Yinyoga & kundaliniyoga heldag
Om du är nyfiken på yinyoga eller både yinyoga och kundaliniyoga så är du välkommen till vår Yinyoga & kundaliniyoga heldag. Välj den ena eller kom på båda! Läs mer »

Kom med på våra prova-på-lektioner i Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga. Prova-på i augusti »

Kom med på vår introduktionskurs i kundaliniyoga. Det ger dig en fantastiskt bra start. Läs mer »

Gongbad –  fredag 19 augusti

Under gongbadet ligger vi ner, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan släppa stress och tankar och istället "bara vara". Upplevelsen är unik för varje människa. Efter ett gongbad kan många känna sig "renade" till kropp och själ.

Gongmästare: Kerstin Harringer, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och meditation och gongmästare.
Tid: Fredag 19 augusti 18.00-20.00
Läs mer »

Yinyoga & kundaliniyoga heldag – workshop 21 augusti:

Testa Yinyoga och Kom igång med Kundalinyoga.
Välj den ena eller kom på båda!

10.30-13.00 Testa Yinyoga
13.00-14.00 Lunch. Vi bjuder på yogite.
14.00-16.30 Kom igång med Kundaliniyoga!

Söndag 21 augusti. Begränsat antal platser. Läs mer »

Guidad Prana Chakrameditation med trumma – torsdag 25 augusti

Låt dina chakran expandera och väck din kundalinikraft! Kom med på en härlig inre resa! Väck din kundalinikraft och låt dig inspireras och transformeras!
Trummans ljud hjälper dig att komma djupare in i din subtila kropp till vilken våra chakran och vår aura hör. Vi andas in prana, expanderar våra chakran, väcker den slumrande kundalinienergin och vi får möjlighet att bli varse vår fulla potential, vår sanna natur och hjärtats önskan. 
Ledare: Layza Hällås Edanius, Kundaliniyoga- och Yinyogalärare.
Tid:
Torsdag 25 augusti 19.00-21.00.
Läs mer och anmäl dig! »

Breathwalk® i Slottsskogen – söndag 28 augusti

Lär dig djupandas medan du promenerar! Breathwalk är en gående form av kundaliniyoga som erbjuder tekniker för att träna upp din andning, din närvaro och din koncentrationsförmåga. Du blir medveten om hur du kan få mer energi och skapa lugn och balans i ditt inre med hjälp av enkla redskap som du alltid bär med dig.

Samlingsplats: Friluftsteatern i Slottsskogen, alldeles intill Café Björngårdsvillan/Domens Konstskola mitt i parken.
Lärare: Elisabeth Magnusson, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och meditation och diplomerad instruktör i Breathwalk®.
Avgift:
100 kronor, betalas med swish eller kontant på plats.
Läs mer och anmäl dig! »

 

HÖSTENS KURSPROGRAM – ordinarie kurser

Kundaliniyoga – måndagar 17.00

En kurs för dig som aldrig provat yoga förut. Eller som gått i en yogaform som du upplevt som svår och kravfylld. Kursen passar alla som vill mjuka upp kroppen i sin egen takt och ha det  mysigt på mattan. Alla åldrar. Det går precis lika bra att sitta på en stol. Lärare: Natalia Eng. Kursstart 29 augusti.
Läs mer »

Medicinsk Yoga – måndagar 19.00

Medicinsk Yoga är kundaliniyoga för alla som vill förbättra sin hälsa. Vi arbetar med kroppen och andningen och lär oss att slappna av och att vara lite snällare mot oss själva. Du kan komma på kryckor, med rullator eller i rullstol och får gärna sitta på en stol om det passar dig bäst. Lärare:
Natalia Eng. Kursstart 29 augusti. Läs mer »

Yinyoga – tisdagar 17.30

Yinyoga är en yogaform där minsta möjliga ansträngning råder. I stillhet mjukar vi upp vår kropp och stannar en längre stund i positionerna. Det är en härlig känsla när kroppen efter en stund ger efter! Vi andas in i det vi förnimmer och hela yogapasset är meditativt och flödande. Lärare: Layza Hällås Edanius. Kursstart 30 augusti. Läs mer »

Kundaliniyoga  – fortsättningskurs tisdagar 19.30

Denna kurs förutsätter att du har grundkunskaper i kundaliniyoga och meditation. Lärare: Elisabeth Magnusson. Kursstart 30 augusti. Läs mer »

Morgonyoga – onsdagar 7.15-8.30

Kerstin Harringer

Kundaliniyoga på morgonen är en särskild upplevelse, som ger ett lugn och fokus som du kan bära med dig hela dagen. Övningarna anpassas till vars och ens nivå. Lärare: Kerstin Harringer. Kursstart 31 augusti.
Läs mer »

Kundaliniyoga – onsdagar 17.30

Att göra yoga är att ge sig själv tid att jobba både med kroppen och sinnet. Vi strävar efter balans och harmoni. Lärare: Kerstin Harringer (bilden).
Kursstart 31 augusti.
Läs mer »

Kundaliniyoga – onsdagar 19.30

Kundaliniyogan är ett härligt redskap för att må bra och trivas med livet! Denna kurs passar alla. Lärare: Layza Hällås Edanius. Kursstart 31 augusti. Läs mer»

Kundaliniyoga – fortsättningskurs torsdagar 17.00

Denna kurs förutsätter att du har grundkunskaper i kundaliniyoga och meditation. Lärare: Elisabeth Magnusson. Kursstart 1 september. Läs mer »

Kundaliniyoga – torsdagar 19.30

Kundaliniyoga är för alla och denna kurs passar absolut alla – dig som aldrig har gjort yoga förut eller redan har erfarenhet av yoga, t ex om du gått i Medicinsk yoga och vill gå vidare, lära dig nya yogapass och meditationer, få djupare upplevelser av yoga och utveckla ditt medvetande. Lärare: Natalia Eng. Kursstart 1 september. Läs mer »

Kundaliniyoga – fredagar 9.00

Morgonyogan på fredagar ger dig som kan välja den här tiden på dagen en positiv upplevelse av att du satsar på dig själv och ditt välbefinnande! Lärare: Camilla Lindberg. Kursstart 2 september.
Läs mer » 

Medicinsk Yoga – fredagar 14.00

Medicinsk Yoga är kundaliniyoga för alla som vill förbättra sin hälsaVi arbetar med kroppen och andningen och lär oss att slappna av och att vara lite snällare mot oss själva. Du kan komma på kryckor, med rullator eller i rullstol och får gärna sitta på en stol om det passar dig bäst. Lärare: Natalia Eng. Kursstart 1 september. Läs mer »

Kundaliniyoga lördagar 9.30

Alla som gillar yoga kan vara med, på kursen eller som drop-in när det passar! En av våra populäraste klasser. Centrets lärare turas om att leda dessa lektioner. Kursstart 3 september. Läs mer » 

Prova-på genom att delta som drop-in!

Du är välkommen att boka enstaka lektioner i vår drop-in-kalender. En lektion kostar 200 kronor. Med ett drop-in-kort blir priset lägre. Läs om och boka Drop-in »

Yogamerakortet – för dig som vill yoga mera!

Vill du yoga mer än en gång i veckan så lönar det sig absolut att köpa vårt säsongskort, Yogamerakortet! Vi har även Årskort. Läs mer om och beställ våra förmånliga kort! »

SPECIALKURSER m.m.

Gravidyoga – tisdagar 17.15Gravidyoga

Gravidyogan är speciellt utformad för att stödja din graviditet och förbereda dig inför förlossningen och mötet med ditt nyfödda barn. 

Kundaliniyoga för gravida stärker upp kroppen men är i lika hög grad en mental träning som kan ge dig en känsla av att klara allt och att göra det med glädje. Med ökad självkännedom och kroppskännedom blir du trygg i dig själv och dina nära relationer.
Du får lära dig avslappning och andningstekniker som kan vara till stor hjälp under såväl graviditet och förlossning som i din vardag som mamma. Kursstart 30 augusti.
Läs mer  »

Barnyoga och FamiljeyogaYinyoga

Kom och var med på vår barnyoga eller familjeyoga! Yoga har inga åldersgränser.

Vår yoga helt befriad från tävling och jämförelser. I vår yogasal duger alla precis som de är. Det spelar ingen roll om man är stor eller liten, vig eller stel i kroppen. Man yogar efter sina egna förutsättningar och för att ha kul! Lärare: Helene Jaktling.
• Fredag 2 september – Barnyogadagen 2016
15.00-16.00 Familjeyoga på Plikta Parklek i Slottsskogen. I samarbete med Göteborgs Stad. Gratis!

• Söndag 11 september
10.00-11.00 Barnyoga fr 7 år
13.00-14.00 Familjeyoga
Ännu fler tillfällen finns att boka under hösten! Läs mer »

Kundaliniyoga vid stress och utbrändhet – onsdagar 17.00

Den här kursen är för dig som vet med dig att du behöver ta tag i din livssituation för att komma tillbaka till ditt vanliga friska, pigga, glada jag. Sluten grupp, ej drop-in. Kursstart 21 september. Lärare: Natalia Eng. Läs mer »

Kundaliniyoga för kvinnor: sacred and secret – onsdagar 19.15

Inom kundaliniyogan finns det mycket vishet och kunskap om hur vi som kvinnor fungerar och vad vi behöver för att vara lyckliga och må bra. Under denna kurs kommer vi att göra yogaövningar, kriyas och meditationer som är speciellt bra för kvinnor. Vi kommer även att lära oss att ta in yoga i vardagen och använda underbara kraftfulla yogatekniker på egen hand. Det handlar inte om att lära sig nya saker eller om att skapa en ny personlighet utan att börja upptäcka sig själv och vakna upp till sin inre kvinna. Denna kurs kan vara en början – eller fortsättning – på din kvinnliga spirituella resa genom livet. Sluten grupp, ej drop-in. Kursstart 21 september. Lärare: Natalia Eng. Läs mer »

Kundaliniyoga vid migrän och huvudvärk – torsdagar 17.00

Tillhör du den stora grupp människor som ibland eller ofta måste avstå från trevliga och viktiga saker på grund av migrän eller spänningshuvudvärk? Då är detta en kurs för dig! Lärare: Natalia Eng.
Sluten grupp, ej drop-in. Kursstart 22 september. Läs mer »

Yoga för ungdomar– måndagar 17.00

Yoga är bra för både kroppen och självkänslan. I varje pass jobbar vi med andning, styrka och balans. När man sitter mycket tar hållningen stryk med smärta i nacke och huvudvärk som följd. Vi varvar uppmjukande rörelser med avslappning och ibland tar vi en stund av reflektion och lär oss lite mer om hur vi ska våga lita på det vi känner och önskar. Och varje gång slutar vi med en härlig vila till musik och en mindfulnessmeditation.Lärare: Anne-Christine Smith. Kursstart 26 september. Läs mer »

NY KURS! Yoga som komplement till annan träning – måndagar 18.30

– för dig som gillar att träna allt möjligt!

En kurs för dig som gillar att vara igång och träna kroppen! Kundaliniyoga kombinerar fysisk och mental träning för att skapa ett välmående från grunden, vilket i sin tur ger en frisk och stark kropp. Andningen är a och o. Med starka lungor kan du komma hur långt som helst i alla former av träning. Lärare: Anne-Christine Smith. Kursstart 26 september. Läs mer »

Mamma-bebis-yoga– tisdagar 10.30

En kurs för dig som vill komma tillbaka i fysisk form efter graviditet och förlossning, men kanske allra mest för dig som känner att du håller på att tappa bort dig själv. Rollen som nybliven mamma innehåller sådant som ingen annan livsuppgift kan jämföras med. Lärare: Titti Pauler Reenstierna. Kursstart 27 september. Läs mer »

Gong Yoga Nidra – lördag 3 september

Yoga NidraYoga Nidra betyder ”fysisk sömn”, det vill säga att vid fullt medvetande uppleva att den fysiska kroppen sover.
Det är lätt att falla i sömn under Yoga Nidra, som på så sätt kan användas som hjälpmedel för att kunna somna och få en god kvalitet på sömnen genom att alla spänningar släppt sitt grepp. Syftet med Yoga Nidra är dock att stanna kvar i och medvetet uppleva detta totalt avslappnade tillstånd. Under Yoga Nidra får du uppleva flera dimensioner av total avslappning. Inga förkunskaper behövs för att delta. Det blir fyra olika, fristående, tillfällen fram till 7 januari 2017. Om du köper ett rabattkort kostar det endast 200 kronor per gång!
Tid:
Lördag 3 september 15.00-16.45.
Lärare:
Natalia Eng,
internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och instruktör i medicinsk yoga. Läs mer »

AQUARIAN SADHANA – 1 oktober och 5 november 06.00

Yogi Bhajan förklarade: “The greatest reward of doing sadhana is that the person becomes incapable of being defeated. Sadhana is a self-victory, and it is a victory over time and space. Getting up is a victory over time, and doing it is a victory over space. That is what sadhana is."  Kom och upplev Sadhana!
Läs mer »

   

Yogabutiken hos Göteborgs Kundaliniyogacenter

Givetvis vill vi erbjuda dig att köpa de sköna ullmattorna, meditationskuddarna, meditationspallarna, vårt kryddoftande te, musiken och böckerna som vi använder i undervisningen så att du enkelt kan fortsätta träna hemma. Vi säljer även mysiga ekologiska yogakläder, ljuvlig massageolja och fina affirmationskort för barn, unga och vuxna. 

Yogamatta i merinoull Yogamatta i merinoull

Vit som snö, ullig, varm, mjuk och gosig yogamatta av samma märke som vi använder på centret!
Ull och merinoull med halkskyddad undersida. En matta kostar 1100 kronor när du hämtar den på centret. Läs mer och beställ »
Mattorna som vi använt på centret kan ibland köpas för 600-800 kronor vid säsongens slut. 

Yogamusik & Yogaböcker

I butiken finns även CD-skivor med yogamusik, yogaböcker, yogite med mera. Läs mer »

Presentkort

Köp ett presentkort för valfritt belopp. Vi skickar det i fint kuvert med valfri grattistext om du vill!
Beställ »

Meditationspall Meditationspall i björkplywood

Köp vår fina lilla meditationspall i björkplywood, handgjord av vår egen snickare!

Pallen har lutning och lite gung för att kunna ställas in exakt efter eget behov, och gångjärn som gör att den kan fällas ihop och tas med överallt. Läs mer »

 

Vill du hyra vår lokal? Läs mer »

Har du en fråga? Här finns svaret »

Om du inte hittar svaret här på hemsidan, så Maila direkt »

Vill du ha regelbunden information och inbjudningar till kurser och event?
Anmäl dig till vårt
Nyhetsbrev »

Gilla vår Facebooksida!

Bli medlem i vår facebookgrupp »

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »